---

You are here

Având în vedere faptul că pentru perioada 14 ianuarie– 15 ianuarie, au fost emise două coduri meteo, unul galben de intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali (în intervalul orar 10:00 - 20:00) și unul portocaliu ((în intervalul orar  10:00 -10.00) de vânt puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, facem apel la conducătorii auto să evite segmentele de drum afectate din aceste zone.

Pentru conducătorii auto care, din diverse motive, sunt nevoiți să tranziteze aceste zone din arcul carpatic le reamintim că dacă va fi nevoie din motive de siguranță vom închide drumurile afectate.

Precizăm că în acest moment nu există rectricții pe rețeaua rutieră aflată în administrația CNAIR.

În intervalul codului galben, vântul va avea intensificări cu viteze de 70-90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90-110 km/h, viscolind zăpada depusă.

În același timp,  în cea mai mare parte a Moldovei vor fi rafale de 55-65 km/h, iar pe arii restrânse 75-80 km/h. Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei de munte, iar local și în sudul, sud-estul și centrul țării. Izolat, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) se va forma polei.

În intervalul codului portocaliu, în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120-140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă.

Precizăm că toate direcțiile regionale ale CNAIR sunt mobilizate și intervin acolo unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.