---

You are here

Astăzi, 20.07.2022, a fost semnat protocolul pentru demararea procedurilor de atribuire a contractului de proiectare și execuție a Variantei de Ocolire a Municipiului Reghin.

Parteneriatul se va desfășura între CNAIR S.A. și unitățile administrativ – teritoriale ale localităților Reghin, Suseni, Solovăstru și Petelea din județul Mureș.

Protocolul are ca obiect asigurarea cadrului legal pentru demararea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție, precum și pentru asigurarea sumelor necesare exproprierii coridorului pe care urmează să fie construit obiectivul.

Proiectul va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), iar specialiștii din cadrul CNAIR vor asigura suportul pentru derularea și finalizarea licitației, precum și ulterior, pe parcursul implementării acestuia, astfel încât să fie îndeplinite toate criteriile cu privire la normele Comisiei Europene în domeniul proiectelor cu finanțare externă.

De asemenea, pe parcursul derulării proiectului, fiecare etapă tehnică este supusă analizării și avizării în Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR S.A.

Cadrul legal pentru semnarea parteneriatului este reprezentat de OUG 101/2020.

Informații suplimentare cu privire la proiectele de infrastructură rutieră derulate de CNAIR puteți obține accesând pagina web www.cnadnr.ro, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/

 

CNAIR S.A.