---

You are here

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 02 decembrie2016, ora 08:00 – 03 decembrie 2016, ora 02:00, o informare meteorologică de Cod Galben.

Acesta prevede intensificări ale vântului în vest, sud şi est şi pe arii restrânse polei, precum și 
ninsori însemnate cantitativ şi viscolite în zonele de munte, nordul şi centrul ţării
. În acest caz, menționăm că (și la recomandarea IGPR) pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele:

- reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc,

- mărirea distanţei în mers şi

- folosirea corespunzătoare a luminilor.

Pe autostrăzi trebuie respectate şi alte reguli specifice:

- NU opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!

- porniţi luminile de avarie în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice și echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!                                                                                                                                                                           

Menționăm ca activitățile specifice de intervenție pe timpul iernii au început în toate zonele cu probleme și CNAIR actioneaza oriunde condițiile meteorologice impun intervenții ce constau în împrăștierea de material antideparant.

În zona de munte și acolo unde stratul de zăpada s-a așternut deja, recomadăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite

Reamintim respectarea regulilor de circulație și a restricțiilor ce se impun în zonele cu probleme este primordială

Precizăm că astăzi, 02.12.2016,  în intervalul orar 05:30 – 12:00 pe reteau de drumuri nationale si autostrazi s-a actionat cu 422 autoutilaje și s-au raspandit 1389 tone material antiderapant si 1000 litri CaCl.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.