---

You are here

Comunicat de presa 05.01.2017

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere aduce în atenție faptul că Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru intervalul 05 ianuarie, ora 22:00 – 06 ianuarie, ora 20:00, o avertizare de God Galben. Conform acesteia, fenomenele meteo vor consta în ninsori însemnate cantitativ, dar şi viscol, vântul va avea intesificări cu viteze de 50-70 km/h. Zonele vizate de acest cod sunt: Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei.

De asemenea, în data de 06 ianuarie, pentru intervalul cuprins între ora 02:00 - ora 18:00, a fost emisă o avertizare de Cod Portocaliu. Fenomenele vizate vor consta în ninsori viscolite şi intensificări ale vântului care vor atinge 70 - 85 km/h, reducând astfel vizibilitatea sub 50 m. Zonele vizate sunt: municipiul Bucureşti, dar şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea.

În aceste condiţii CNAIR SA precizează:

  • la nivelul tuturor direcţiilor regionale de drumuri şi poduri se acţionează şi se va acţiona în conformitate cu programul stabilit, în vederea asigurării condiţiilor de trafic normale pentru perioada de iarnă;
  • în condiţiile meteo extreme de Cod Galben şi Portocaliu, conform Protocolului comun cu Poliţia Rutieră, dacă va fi cazul, se va lua decizia închiderii unor sectoare de drum. Acest demers este necesar atât pentru desfăşurarea activităţii de deszăpezire, cât mai ales pentru siguranţa participanţilor la trafic. În acest caz, este bine ca din autovehicule să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apa potabilă şi cel puţin un telefon mobil cu încărcător la priza auto
  • ţinând cont de condiţiile de iarnă, este obligatorie echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite.
  • în condiţiile Codului Galben şi Portocaliu, pentru evitarea unor riscuri se recomandă deplasarea doar în cazuri de forţă majoră.

 

Menţionăm că intervenţia în timp util a utilajelor de deszăpezire este condiţionată şi de respectarea de către participanţii la trafic a tuturor regulilor de circulație și a restricțiilor impuse.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.