---

You are here

Astăzi, 13.06.2018, Directorul General al CNAIR SA, Narcis Neaga, și președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud, Radu Moldovan, alături de reprezentanți ai conducerii CNAIR și DRDP Cluj,  au fost pe DN 17C și DN 17D pentru a vedea realitatea din teren și a găsi soluții acolo unde sunt probleme.

Principalele discuții dintre Directorul General al CNAIR și președintele Consiliului Județean Bistrița – Năsăud au vizat necesitatea realizării cât mai rapid a Centurii Bistrița pentru a fluidiza circulația din oraș.

„Încercăm ca prim obiectiv începerea lucrărilor la Centura Bistriței, care este esențială. Este un proiect cuprins în Masterplan, am solicitat avizul de mediu, iar în câteva zile vom primi un răspuns. Am facut deja solicitarea pentru a obține fondurile necesare realizării acestui proiect. Este prins în perioada de finanțare 2021 -2030, și facem eforturi să tragem proiectul în actualul exercițiu de finanțare, ca să începem lucrările de proiectare și execuție”, a declarat Directorul General al CNAIR, Narcis Neaga.

Lucrările de reciclare (ransforsare a drumului) începute în anul 2015 pe DN 17D sunt în parte finalizate, estimându-se ca la sfârșitul anului viitor acestea să fie terminate aproximativ integral. În ceea ce privește DN 17C pe care este un trafic ridicat, s-au identificat zone în care este posibilă lărgirea drumului cu o bandă, pe sensurile de urcare.

La această oră delegația CNAIR se află în inspecție pe șantierele celor 4 loturi ale autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu Mureș.