---

You are here

Circulația rutieră a fost redeschisă pe DN 2B între Buzău și Brăila, inclusiv pentru autovehiculule cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 tone.

Reamintim că restricția de tonaj (7,5 t) a fost instituită anterior pe acest sector de drum din cauza precipitațiilor abundente de ploaie înghețată (freezing rain) care au format polei pe partea carosabilă.

Precizăm că fenomenul meteorologic de ploaie înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene din motiv  că în momentul în care atinge suprafața carosabilă, aceasta îngheață instantaneu și anulează efectul materialelor antiderapante.

Facem în continuare apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.