---

You are here

Câștigătorul contractului „Proiectare şi Execuţie Drum de legătură DN5 km 60+500 - Şoseaua de Centură - Pod Prieteniei km 61+400” este SC PORR CONSTRUCT SRL, iar valoarea contractului este de 106.638.187,87 Lei fără TVA.

Durata contractului este de 108 luni, din care 6 luni proiectare, 24 luni execuţie şi 84 luni perioada de garanție.

Drumul de legatură DN 5 km 60+500 – Șoseaua de Centură – Pod Prieteniei km 61+400 are ca scop principal asigurarea conexiunii rutiere între DN5 si punctul de trecere a frontierei Giurgiu.

Drumul de legătură se desprinde din DN 5, la km 56+197, printr-o intersecție giratorie și se continuă spre sud, intersectându-se cu DN 5 și DJ 507, printr-un alt sens giratoriu la km 62+404. Drumul ajunge în sensul giratoriu de la punctul vamal prin Strada Unirii, aceasta urmând a fi reabilitată la 2 benzi pe sens, cu aceeași structură ca a variantei ocolitoare.

De asemenea, construirea acestui drum de legătură va asigura mai multe obiective:

• devierea traficului în afara localităților reduce atât nivelul de poluare fonic, cât si emisiile de CO2;

• Perioada de tranzit între cele două puncte ale DN5, unde se intenționează execuția drumului de legatură, scade semnificativ rezultând costuri mai mici de transport, dar și un consum redus de carburant;

• traficul local nu va mai fi perturbat de traficul național și international, ceea ce va duce la fluidizarea traficului în zonă.

Finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile (Programul Operațional Infrastructură Mare) și de la bugetul de stat.