---

You are here

Joi, 04.11.2021, la sediul CNAIR, sub formă de videoconferință, a avut loc o întâlnire pentru analiza alternativelor de traseu propuse pentru  sectorul de autostradă Târgu Neamț – Iași – Ungheni, parte a Autostrăzii  A8.

În cadrul videoconferinței au fost prezenți reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai Proiectantului, cei ai Unităților Administrativ Teritoriale, cât și proprietarii afectați de către variantele de traseu propuse în cadrul Analizei Multicriteriale 1.

Scopul acestei întruniri a fost acela de a prezenta și de a dezbate împreună cu autoritățile locale și organizațiile interesate avantajele și dezavantajele fiecărei variante, precum și impactul acestora, luând în considerare criteriile tehnice, de mediu, economice și sociale.

În urma ședinței, pe baza noilor informații puse la dispoziție, s-a constatat că varianta propusă anterior și prezentată de opinia publică are un impact social mai mare asupra locuitorilor decât s-a considerat inițial.

Din acest motiv, CNAIR S.A., împreună cu Prestatorul, au manifestat deschidere în adoptarea unor noi soluții, astfel încât impactul social asupra locuitorilor să fie cât mai mic.

Reamintim că în data de 08.04.2021 a fost semnat contractul pentru Completarea/Revizuirea/Actualizarea Studiului de Fezabilitate și elaborarea P.A.C., P.A.D. și P.T.E. cu CONSITRANS S.R.L. necesare construcției acestui sector de autostradă.