---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat CNADNR SA, 09.08.2016

 

Astăzi (09.08.2016), în cadrul şedinţei CTE/CNADNR SA s-a avizat cu 12 voturi pentru şi 4 împotrivă soluţia tehnică pentru zona cuprinsă între km 60+500 - 60+700 aferentă tronsolului de Autostradă Orăştie - Sibiu, lot 3, faza Proiect Tehnic.

Soluţia tehnică avizată presupune execuţia a 6 transei drenante, la o adâncime de 7 m, transversal amprizei autostrăzii, distanţa dintre acestea fiind variabilă, distanţele mai mici sunt în zona cu înălţimea de rambleu mai mare, aceasta distanţă crescând pe masura reducerii înălţimii rambleului.

Lungimea acestor transei este de 65 m pentru 4 drenuri si de 285 m pentru doua dintre acestea, La capul aval al transeilor transversale cu lungimea de 65 m, se monteaza camine de vizitare. Intre aceste camine se realizeaza drenurile de evacuare, care unesc toate aceste camine de vizitare.

Cele doua transei cu lungimi mai mari, respectiv 285 m, sunt necesare atat pentru evacuarea apelor drenate catre paraul din aval, cat si pentru asanarea zonei mlastinoase aflate in aval la cca. 200 m de autostrada.

Acestea se unesc intr-un singur cap de evacuare, unde se realizeaza un bazin decantor cu preaplin, continuat cu un sant pereat pana la emisar.

Peste terenul astfel pregatit, se va incepe refacerea  corpului rambleului din materiale granulare,ranforsate cu geogrile, dupa cum urmeaza:

Baza rambleului este constituita dintr-o perna de piatra sparta, armata cu g