Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează participanții la trafic că  situația drumurilor naționale și a sectoarelor de autostradă închise din cauza condițiilor meteo nefavorabile, se prezintă astfel:

• DN 24, Vaslui-Iaşi, km 139+000, km 159+000;
  • DN 11A, Podul Turcului – Bârlad, km 68+000 – km 94+000;
  • DN 15D, Piatra Neamţ – Roman, km 1+000 – km 45+000;
  • DN 24A, Murgeni – Fălciu km 30+000 – km 50+000;
  • DN 24B, Huşi– Albiţa, km 30+000 – km 49+000;
  • DN 24D, Bălăbăneşti – Cuca, km 9+140 – km 84+911;
  • DN 26, Vânători –Blăgeşti, km 33+150 – km 92+000;
  • DN 2F, Vadia – Ivăneşti, km 39+000 – km 60+000.

De asemenea, pe următoarul sector de drum național a fost instituită o restricție de tonaj, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5:

• DN 28A, între localitățile Tg. Frumos – Paşcani, km 0+000 – km 23+000.

Pe autostrada A1 s-a acţionat cu 27 autoutilaje și s-au răspândit 254 tone material antiderapant.

Pe autostrada A2 s-a acţionat cu 53 autoutilaje și s-au răspândit 379 tone material antiderapant.

Pe autostrada A3 s-a acţionat cu 27 autoutilaje și s-au răspândit 254 tone material antiderapant.

Pe autostrada A3 sunt sisteme ITS, parte dintr-un proiect pe POIM axa 2.5, de “Modernizare, completare şi dotare sisteme ITS (autostrada A1, Centura de Nord Bucureşti, autostrada A3 şi autostrada A2).

Pe autostrada A2 sunt funcţionale panourile cu mesaje variabile (VMS).

Pe autostrada A1, km 69, Calea 1 şi la km 71, Calea 2 nu sunt  funcţionale panourile cu mesaje variabile (VMS), din cauza defecţiunii lucrărilor efectuate de către Primăria Petreşti, situaţie care a dus la întreruperea reţelei de alimentare cu curent electric a celor două panouri cu mesaje variabile (VMS).

Primăria a fost sesizată de către DRDP Bucureşti de defecţiunile produse, a încercat remedierea acestora dar nu a reuşit.

În consecinţă, DRDP Bucureşti a demarat procedura de achiziţie, urmând a fi remediate defecţiunile, pentru a asigura funcţionarea acestora în cel mai scurt timp posibil.

Precizăm că pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, în data de 20.04.2017 ora 17:00 –21.04.2017, ora 05:30, s-a acționat astfel:

• DRDP București: 27 autoutilaje și s-au răspândit 254 tone material antiderapant;
  • DRDP Craiova: 6 autoutilaje si s-au răspândit 16 tone material antiderapant
  • DRDP Timișoara: 5 autoutilaje si s-au răspândit 29 tone material antiderapant,
  • DRDP Cluj: 27 autoutilaje și s-a răspândit 191 tone material antiderapant,
  • DRDP Brașov: 54 autoutilaje și s-au răspândit 525 tone material antiderapant,
  • DRDP Iași: 142 autoutilaje și s-au răspândit 1121 tone material antiderapant, 3,3 tone de clorură de calciu;
  • DRDP Constanța: 26 autoutilaje și s-au răspândit 125 tone material antiderapant.

Total general: s-a acționat cu 287 autoutilaje și s-au răspândit 2261 tone material antiderapant și 3,3 tone  clorură de calciu.

Vă informăm că în continuare circulația se desfășoară în condiții de iarnă și precizăm că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.