Astăzi a avut loc depunerea ofertelor pentru contractele destinate elaborării Studiilor de Fezabilitate și Proiectelor Tehnice necesare construirii a 4 Drumuri Expres, pe relațiile Constanța – Tulcea, Brăila – Tulcea, Buzău – Brăila și Focșani – Brăila.

Pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic destinate construcției Drumului Expres Constanța – Tulcea, au fost depuse 6 oferte:

1. Asocierea CONSITRANS S.R.L. – TOPOTECHNICS SRL
  2. Asocierea EUROCERAD INTERNATIONAL SRL – 3TI Progetti Italia-Ingegneria Integrata SpA
  3. IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.P.A.
  4. INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL
  5. Asocierea SEARCH CORPORATION – Egis Romania SA
  6. TPF INGINERIE SRL

Pentru elaborarea aceluiași tip de documentație, necesară construcției Drumului Expres Brăila (Jijila) - Tulcea (Cataloi), și-au manifestat interesul 4 ofertanți:

1. Asocierea Eurocerad International S.R.L. - 3TI Progetti Italia - Ingegneria Integrata S.p.a.
  2. INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL
  3. Asocierea Search Corporation S.R.L. – Egis Romania S.A.
  4. TPF INGINERIE SRL

Elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, destinate construcției Drumului Expres Buzău – Brăila, a atras 6 oferte:

1. ASOCIEREA CONSITRANS SRL - TOPOTECHNICS SRL
  2. ASOCIEREA EGIS ROMANIA SA - SEARCH CORPORATION SRL
  3. ASOCIEREA 3TI PROGETTI ITALIA INGEGNERIA INTEGRATA SPA - EUROCERAD INTERNATIONAL SRL
  4. INGENIERÍA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A.
  5. ASOCIEREA IRIMAT CONS SRL - ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA
  6. TPF INGINERIE SRL

Iar pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic, documente necesare construcției Drumului Expres Focșani – Brăila, au fost depuse două oferte:

1. Asocierea CONSITRANS SRL - TOPOTECHNICS SRL

2. Asocierea EGIS ROMANIA SA - SEARCH CORPORATION SRL

În conformitate cu prevederile caietelor de sarcini, în cadrul fiecarui contract viitorii Prestatori vor avea obligația să elaboreze Studiile de Fezabilitate, Proiectele Tehnice de execuție și Proiectele pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire, dar și să acorde asistență tehnică  până la obținerea autorizatiei de constructie de catre Autoritatea Contractantă.

După finalizarea acestor contracte, care au o perioadă de derulare de 24 de luni fiecare, se va putea intra direct în faza licitării documentațiilor pentru construcția celor 4 Drumuri Expres.