---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Astăzi, 17.04.2017, drumarii de la DRDP Iași au început lucrările de reparații a carosabilului în Vama Albița, în baza unui protocol încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, în administrarea căreia se află suprafața de drum supusă reabilitării.

Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, „transmite spre folosință, cu titlu gratuit”, CNAIR SA, o suprafață de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului pentru asigurarea stării de viabilitate a părții carosabile în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță și asigurarea legăturii cu Republica Moldova, până la frontiera cu aceasta. Suprafața drumului este situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), aferentă Biroului Vamal de Frontieră Albița.

Astfel, cel mai solicitat punct vamal de la granița României cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului în anul Centenarului Marii Uniri.

Costul lucrărilor a fost estimat la aproximativ 4 milioane lei, suprafața în lucru fiind echivalentul asfaltării a aproximativ 7 km de drum național.

În ceea ce privește finalizarea lucrărilor, deși termenul prevăzut în protocol este 31 decembrie 2018, DRDP Iași estimează că acestea vor dura maxim o lună de zile. Acest lucru este posibil prin prisma faptului că lucrările vor fi efectuate în totalitate în sistem de regie proprie, cu material produs la stația de preparare a mixturilor asfaltice de la Vaslui a CNAIR, cu utilajele și echipele companiei.