Astăzi, 17.04.2017, drumarii de la DRDP Iași au început lucrările de reparații a carosabilului în Vama Albița, în baza unui protocol încheiat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași, în administrarea căreia se află suprafața de drum supusă reabilitării.

Potrivit protocolului semnat luni, 16 aprilie 2018, DGRFP Iași, în calitate de administrator, „transmite spre folosință, cu titlu gratuit”, CNAIR SA, o suprafață de 50.142 mp drum, proprietate publică a statului pentru asigurarea stării de viabilitate a părții carosabile în vederea desfășurării circulației în condiții de siguranță și asigurarea legăturii cu Republica Moldova, până la frontiera cu aceasta. Suprafața drumului este situată pe raza comunei Drânceni (localitatea Râșești, județul Vaslui), aferentă Biroului Vamal de Frontieră Albița.

Astfel, cel mai solicitat punct vamal de la granița României cu Republica Moldova va beneficia de reabilitarea carosabilului în anul Centenarului Marii Uniri.

Costul lucrărilor a fost estimat la aproximativ 4 milioane lei, suprafața în lucru fiind echivalentul asfaltării a apr