---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 01.11.2016

Pentru o corectă informare a opiniei publice referitoare la Lotul III, Orăştie -Sibiu, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face următoarele precizări:

  • Până în prezent, de la repunerea în circulaţie, sectorul reconstruit s-a comportat normal, în condiţii de exploatare şi în conformitate cu datele tehnice prevăzute în Proiect.
  • Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., după demolarea celor peste 200 m din lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, în 2016 a luat decizia reconstruirii acestui tronson în regie proprie.
  • În conformitate cu expertizele comandate  şi realizate, această demolare a avut drept cauze folosirea unor materiale de slabă calitate şi, de asemenea, nerespectarea prevederilor Proiectului tehnic iniţial. În concluzie, s-a ajuns la demolare din cauza unor deficienţe de execuţie.
  • Reconstrucţia acestui tronson s-a efectuat astfel încât reluarea circulaţiei pe întreg lotul 3, Orăştie-Sibiu să se poată face cât mai repede, în condiţii de siguranţă. CNAIR în paralel cu reconstrucţia, a solicitat şi a demarat procedura pentru achiziţia unei expertize a întregului lot 3 Orăştie - Sibiu, pentru a se dovedi ştiinţific calitatea materialelor şi a lucrărilor de pe acest lot. Până când expertiza va prezenta atât concluziile, cât şi soluţiile, compania va monitoriza Lotul 3, astfel încât circulaţia rutieră să nu fie pusă în pericol.

Precizăm că CNAIR este instituţia care poate oferi informaţii reale, corecte şi concrete despre lotul III al autostrăzii Orăştie - Sibiu şi pune la dispoziţia tuturor imagini din data de 10 octombrie (redeschiderea traficului) a sectorului refăcut, cât şi imagini captate astăzi (01.11.2016).