Comunicat de presa 08.09.2016

Reluarea lucrărilor de reabilitare a podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988

În perioada 12 septembrie 2016 - 30 noiembrie 2016, conform managementului de trafic asumat de către Antreprenor, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea va fi închisă total pentru toate categoriile de vehicule în vederea executiei si finalizarii lucrarilor de inlocuire a hobanelor.

Menţionăm că circulaţia autovehiculelor afectate de restricţia impusă va fi deviată pe următoarea rută ocolitoare, astfel:

• Nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea - A4 (intrare port Constanţa Sud) - Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre Marea Neagră - Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord -Agigea) - DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur.

Circulaţia pietonală se va realiza tot pe podul Agigea printr-un culoar protejat sub directa supraveghere a piloţilor de trafic.

Reamintim că acest contract ,,Lot 3 - Reabilitarea podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988 a fost încheiat între CNADNR și Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien (fost Bilfinger Berger Baugesellschaft  m.b.H Wien).

Precizăm că obiectul iniţial al contractului a constat în lucrări de reabilitare a podului (înlocuire cale de rulare: turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolatie, așternere asfalt; lucrări de reparații ale pilelor și culeelor, înlocuire parapet direcțional și pietonal, lucrări de vopsitorie a tablierului, etc).

De asemenea, menţionăm că în cursul zilei de astăzi, o comisie formată din reprezentanţi ai Beneficiarului, Antreprenorului şi Inginerului au efectuat o inspecţie tehnică a lucrărilor executate, precum şi modul în care acestea au fost conservate în perioada în care nu s-a lucrat. În acealaşi timp, Antreprenorul a început organizarea de şantier în vederea demarării lucrărilor începând cu data de 12.09.2016.

CNADNR SA