Comunicat de presa 10.10.2016

Autostrada Orăștie – Sibiu, Lot III

Astăzi, 10.10.2016, Cătălin Homor directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a declarat:

“Am finalizat lucrările la Orăștie – Sibiu în regie proprie. Subliniez, în regia proprie a companiei de drumuri. A fost un proiect care ne-a pus la încercare, dar care a demarat o nouă abordare a proiectelor pe care le avem în perspectivă. Acest proiect a fost o piatră de încercare atât pentru echipa care a lucrat efectiv – ingineri, responsabili cu calitatea, mecanici, şoferi, muncitori...dar mai ales pentru echipa care a manageriat acest proiect.

Orice început este greu, dar dacă el este un succes, trebuie continuat, multiplicat. S-a creat deja un vector de urmat în ceea ce priveşte implementarea proiectelor. Asta înseamnă că noi, Compania, trebuie să continuăm să ne pregătim proiectele, să ne stabilim foarte clar procedurile, să ne asumăm deciziile și în mod deosebit să ne obișnuim să colaborăm între noi, să ne responsabilizăm și să monitorizăm îndeaproape tot ceea ce facem pentru finalizarea cu bine a proiectelor.

Orăștie – Sibiu a fost, acum pot vorbi la trecut de „groapa” de la Cunța, un proiect de care, la început, am fost șocat, indignat și, mai apoi, determinat să-l finalizez. Când am început acest proiect pentru cei mai mulţi dintre noi a fost un act de curaj, o provocare. Acum când l-am terminat mi se pare un act de normalitate: am finalizat un proiect despre care s-a crezut că este sortit eșecului. Împreună cu colegii mei ne-am mobilizat și indiferent de greutățile pe care le-am întâmpinat, le-am analizat și am găsit soluții pentru fiecare în parte. Am fost criticați și asta ne-a ambiționat. Cu toate astea, cu multă muncă, răbdare, perseverenţă şi control am reuşit să schimbăm în bine atitudinea faţă de deciziile managamentului  companiei şi asumarea proiectelor până la capăt.

Cu acest proiect am demarat un amplu proces de reorganizare şi reformare a CNADNR-ului, acordând colegilor nostri din DRDP-uri şansa şi puterea de a se implica la capacitate maximă şi cu adevarat în procesul realizării proiectelor.

Cu acest proiect am început să funcţionăm într-un sistem unitar, diminuând distanţa dintre cei din Central şi cei din teritoriu. Cu acest proiect încercăm să readucem compania la un nivel de recâştigare a încrederii şi de recunoaştere.

Am început un drum şi ceea ce este cel mai important este să se continue acest drum cu proiecte noi, de anvergură. Acest mod de implementare a proiectelor dă posibilitatea dezvoltării infrastructurii rutiere şi este un mod de a sancţiona eventualii constructori neserioşi.

Aş vrea să mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect şi în mod special echipei din şantier care ne-a demonstrat tuturor că se poate.

CNAIR SA