---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 16.03.2017

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere împreună cu Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române colaborează într-un  proiect privind sistematizarea accesului din DN 1 în Centura București, zona pasajului Otopeni.

Acest proiect prevede realizarea a două intersectii de tip giratorii pe Centura București. Unul va fi situat la aproximativ 2950 m de pasajul rutier spre Mogoșoaia ( km 69+031), iar cel de-al 2-lea sens giratoriu se va construi la intersecția cu Strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv  la km 1+277. De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulație.

Compania menționează că până la obținerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecții și pentru familiarizarea participanților la trafic cu noua configurație a intersecției din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcției Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluție provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluția definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.

Până în prezent, pentru amenajarea intersecției în solutie provizorie s-au întreprins următoarele:

  • au fost montați pe teren stâlpii aferenți indicatoarelor rutiere;
  • a fost achiziționat parapetul