---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 16.11.2016

În această dimineaţă, pe autostrada A2, pe anumite sectoare izolate de drum, din cauza fenomenului de condens şi a temperaturilor scăzute, s-a format o peliculă de gheaţă pe partea carosabilă. Menţionăm că nu a fost emisă nicio atenţionare de polei de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

În urma apelului lansat de Poliţia Rutieră, conform conducerii DRDP Bucureşti, s-a acţionat cu material antiderapant.

Precizăm că, în urma evenimentelor din această dimineaţă, la nivelul CNAIR Central s-a constituit o Comisie care va cerceta şi va stabili modul în care s-a intervenit şi s-a acţionat pe autostrada A2. Comisia va cerceta modul în care s-a intervenit, dacă au fost respectate procedurile prevăzute în normativele în vigoare. În cazul în care Comisia va constata deficienţe, vor fi aplicate sancţiuni în consecinţă.

De asemenea, menţionăm că la sfârşitul lunii octombrie, CNAIR SA a semnat contractul având ca obiect Servicii de meteorologie iarna 2016 - 2017, cu ANM.

În ceea ce priveşte panourile de informare VMS, atât cele de pe autostrada A2, cât şi cele de autostrada A1, afişau următorul mesaj: Adaptaţi viteza, circulaţi prudent!!!!