---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 17.11.2016

Vizită pe şantierul Centurii Bucureşti şi în bazele utilajelor de deszăpezire

Astăzi, 17.11.2016, directorul general al CNAIR SA, Cătălin Homor, s-a aflat în inspecţie în bazele aferente Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti pentru a verifica prezenţa utilajelor de deszăpezire cât şi pe Centura Bucureşti. Au fost constatate următoarele:

Centura Bucureşti:

"Am fost pe şantierul centurii şi am gasit o mobilizarea insuficientă pentru realizarea obiectivului, mai ales că în perioada actuală condiţiile meteo sunt favorabile. De fiecare dată când am venit pe şantier, Constructorul ne-a promis că va respecta graficele de execuţie. Am venit aproape săptămânal şi tot timpul am constatat acelaşi lucru: lucrări executate, dar întârziate faţă de termenele asumate. De fiecare dată când Antreprenorul ne-a cerut sprijinul, l-am acordat necondiţionat pentru beneficiul lucrării. Chiar şi astăzi am discutat personal cu cei de la Distrigaz pentru rezolvarea ultimei relocări, tocmai să nu fim nevoiţi să mai aşteptăm atât de mult după nişte avize. Consider că pentru orice proiect, colaborarea este un factor important pentru finalizarea acestuia. În ultima perioadă, evoluţia şantierului nu a fost semnificativă pe fondul unei mobilizări insuficiente, raportată la perioada şi termenele pe care şi le-au asumat. În aceste condiţii, consider că responsabilitatea este a Antreprenorului, care, totuşi, cu o mobilizare corespunzătoare ar putea să recupereze întârzierile de până acum.

 

Baze utilaje deszăpezire:

Bazele sunt dotate suficient pentru a putea combate gheţuşul care s-a format pe porţiuni izolate. Vom cerceta modul în care au intervenit echipele noastre pentru combaterea formării gheţuşului. În cazul în care comisia va constata vinovăţia persoanelor responsabile, acestea vor fi sancţionate conform legii. Precizez că în conformitate cu desfăşurătorul activităţii de deszăpezire, în acest moment sunt încheiate acorduri cadru în procent de 78 % la nivelul întregii ţări, sunt în derulare două acorduri cadru de achiziţie clorură de calciu care asigură necesarul pentru întreaga ţară, şi, în ceea ce priveşte achiziţia de sare, aceasta se află în etapa de evaluare. Până la încheierea procedurii, compania are la dispoziţie un stoc de 76 mii de tone de sare şi aproximativ 50 de mii de tone nisip. Menţionez că în perioada codurilor galben şi portocaliu de săptămâna trecută s-au consumat aproximativ 5000 tone nisip şi 9000 tone sare. În acest an, procedurile de achiziţie în vederea încheierii contractelor aferente activităţii de iarnă în care este angrenată compania, pentru prima dată, sunt contractate pe o perioadă de patru ani, astfel că, în iernile viitoare nu vom mai fi nevoiţi să reluăm aceste proceduri. Acordul cadru pe patru ani a fost iniţiat din experienţa anilor trecuţi, tocmai pentru a dinamiza activitatea de deszăpezire. Şi bineînţeles nu în ultimul rând, vom monitoriza şi controla modul cum secţiile noastre îşi organizează şi desfăşoară activitatea în această iarnă" a declarat Cătălin Homor, director general CNAIR SA.