Comunicat de presa

Urmare informaţiilor difuzate de către B1 TV conform cărora "CNADNR se laudă că muncește de zor, deși lucrările au fost oprite și reluate la şantierul Orăştie - Sibiu (VIDEO)" dorim să facem următoarele precizări:

Proiectul construcţiei autostrăzii Orăştie - Sibiu, Lot 3 a fost şi rămâne un subiect intens comentat. Întelegem interesul uriaş cu care se tratează acest subiect, însă, tot în virtutea aceluiaşi interes prezentăm etapele ce au fost parcurse în vederea remedierii tuturor defectelor şi redării traficului acestui sector de autostradă.

➢ La nivelul CNADNR SA s-a constituit grupul de lucru - Unitatea de Implementare: Refacere Lot 3 Orăştie - Sibiu, care are ca obiectiv principal realizarea lucrărilor de reparaţie în regie proprie. Menţionăm că în materialul amplu pe care l-aţi prezentat s-a omis faptul că lucrările de refacere sunt executate în regie proprie;

➢ În paralel, a fost iniţiată procedura de licitaţie deschisă pentru expertizarea întregului lot în lungime de 22,11 km;

➢ Costurile de refacere sunt asigurate din garanţia de bună execuţie a contractului reziliat cu firma italiană Salini Impregilo Spa;

➢ CNADNR SA, în calitate de Beneficiar, a încheiat în data de 20.05.2011 Contractul de "Proiectare și Execuție Autostrada Orăștie - Sibiu, Lot 3: km 43+855 - km 65+965"cu firma italiană Salini Impregilo Spa, în calitate de Antreprenor. Din cauza nerespectării obligațiilor asumate de către Antreprenor, în data de 13.01.2016, CNADNR S.A a notificat Antreprenorul cu privire la încetarea contractului menționat, în conformitate cu prevederile contractuale;

➢ Toate aceste informaţii au fost diseminate către mass-media în cadrul conferinţelor de presă susţinute de către domnul Dan Marian Costescu - Ministrul Transporturilor şi domnul Cătălin Homor - Directorul General CNADNR SA cât şi prin comunicatele de presă emise de companie de-a lungul timpului;

➢ Reamintim că în data de 10.02.2016, 28.04.2016, respectiv 12.05.2016, au fost efectuate vizite pe sectorul afectat al autostrăzii Orăştie - Sibiu. Lucrările au demarat la începutul lunii mai odată cu organizarea şantierului (ataşăm comunicatele emise);

➢ Termenul estimat pentru redeschiderea traficului este Septembrie 2016.

CNADNR SA