Comunicat de presa

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunță că astăzi, 01.06.2016 a fost emis Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru „Execuţie lucrări realizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, sector 1C Târgu Mureş - Ogra Lotul 2: Ungheni – Ogra” în lungime de 10,105 km.

Contractul de Tip Fidic Roşu (Execuţie Lucrări) a fost atribuit în urma finalizării procedurii de achiziţie publică (licitație deschisă), Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL și are o valoare totală de 251,349,460.28 lei fără TVA.

Contractul a fost întârziat până la această dată din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru întocmirea documentaţiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate şi identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleaşi terenuri, etc. Odată cu emiterea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 7/2016 pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropean, s-a reuşit scurtarea termenelor pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și acordurilor necesare construcției infrastructurii de transport, între care menţionăm şi sectorul de autostradă de mai sus.

Menţionăm că proiectul va face obiectul finanţării din cadrul POIM 2014 - 2020 fiind un proiect nou amplasat pe reţeaua TEN-T Central.

Durata contractului este 12 luni pentru Execuţia Lucrărilor şi 48 luni Perioada de Garanţie.

CNADNR SA