Astăzi, 15.01.2018, la sediul Ministerului Transporturilor, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila, între CNAIR S.A. şi Asocierea ASTALDI S.p.A. – IHI INFRASTRUCTURE SYSTEMS CO. LTD., în prezenţa premierului Mihai Tudose, a Ministrului Transporturilor, Felix Stroe, a ministrului Fondurilor Europene, Marius Nica, şi a Directorului General al CNAIR, Ştefan Ioniţă.

Durata contractului cu o valoare de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA  este de 48 de luni, din care 12 luni proiectare și 36 luni executie, iar perioada de garanție a  lucrărilor va fi de 120 luni.

“Este un obiectiv major și din punct de vedere al infrastructurii rutiere de legătură între provinciile istorice, începând cu nordul Moldovei și terminând cu Dobrogea. Este și un element de siguranță națională, dar este și un element de normalitate. Putem fi o țară normală, unde un fluviu nu se mai traversează cu bacul. Felicitări tuturor celor care au muncit”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Ministrul Transporturilor, Feli