În luna martie a acestui an, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ploi abundente), pe DN 64, sectorul cuprins între km 134+367 – km 134+416, la intrarea în stațiunea Băile Olănești, a avut loc o alunecare de teren care a afectat o parte din platforma drumului.

Odată constatată degradarea, DRDP Craiova, prin Secția de Drumuri Naționale Râmnicu Vâlcea, a intervenit în regim de urgență prin semnalizarea sectorului afectat și prin montarea de elemente prefabricate în albia pârâului Olănești. Această decizie a fost luată pentru diminuării eroziunii taluzului de către apă, care a determinat prăbușirea zidului de sprijin și a acostamentului.

Menționăm că în urma acestei calamități au rămas fără punct de sprijin două conducte (apă și gaz), iar măsurile de protejare a acestora­­­­­ nu intră în atribuțiile și sfera de competență a CNAIR.

Precizăm că reprezentații CNAIR din teritoriu au depus toate eforturile pentru stabilizarea zonei respective, asigurând desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Pentru a stabili listele de lucrări estimate cantitativ și valoric necesare pentru sectorul calamitat, DRDP Craiova a demarat, în luna mai, în regim de urgență, o Expertiză tehnică ce a fost finalizată și predată în cursul aceleiași luni.

Având în vedere valoarea mare a acestei lucrări, precum și faptul că din analiza efectuată, lucrarea nu se putea încadra în nici una din situațiile prevăzute la art. 104 din legea 98/2016 (negociere fără publicare prealabilă), s-a procedat la inițierea procedurii de licitație deschisă.

Este necesară urgentarea acestor lucrări de refacere a structurii rutiere, însă Compania are obligația să respectă toate termenele și procedurile impuse de legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice. În acest sens, precizăm că atât depunerea ofertelor, cât și deschiderea aceastora va avea loc în data de 16 iulie 2018, iar termenul limită estimat de finalizare a procedurii de licitație este de minim 60 de zile și maxim 120 de zile. Termenul de execuție al lucrărilor este estimat la 120 de zile.