Pentru a combate efectele poleiului în cele 8 județe pentru care este instituit cod portocaliu (Ialomita, Arges, Prahova, Giurgiu,Dambovita,Teleorman, Calarasi si Ilfov), Regionalele CNAIR din zonele afectate acționează acum cu peste 3.024 de utilaje, atât pe rețeaua de autostrăzi și drumuri naționale cât și în baze.

De asemenea, peste 4000 de oameni sunt prezenți la ora actuală în teren, în bazele de deszăpezire și în comandamentele de iarnă de la nivel regional și central.

Din cauza poleiului produs de ploaia înghețată (freezing rain), care face nesigură circulația în unele zone, s-a luat decizia închiderii temporare a unor sectoare ale A2 (între Lehliu și Drajna) și A3 (între București și Centura Capitalei).

Din aceleași motive a fost instituită  o restricție de circulație pe DN 5, între localitatea 1 Decembrie și Vama Giurgiu, pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Reamintim că actualul cod portocaliu de polei, provocat de ploaia înghețată,  este în vigoare până astăzi la ora 03.00.

Precizăm din nou că ploaia înghețată este unul din cele mai periculoase fenomene meteorologice, deoarece picăturile de apă se transformă instantaneu în polei în momentul în care ating carosabilul și anulează efectul materialelor antiderapante. Fenomenul crește în intensitate pe timpul nopții, din cauza temperaturilor mai scăzute.

Facem în continuare apel la conducătorii auto să evite deplasările în acest interval în zonele afectate și să respecte restricțiile instituite.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.