Astăzi, 13.12.2018, CNAIR SA a semnat contractul pentru proiectarea și execuția Lotului 3 aferent Secțiunii 3C din Autostrada Brașov - Târgu. Mureș - Cluj - Oradea în regim de FIDIC GALBEN.

Lotul 3 (5,35 km), reprezentând subsecțiunea 3C3 se întinde între localitățile Biharia și Borș (km 59+100 – km 64+450) și se desfășoară într-o zonă de câmpie, ce se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița Româno - Maghiară, intersectând la nord de localitatea Biharia drumul național DN 19 (Oradea - Satu Mare), la km 59+614.

La km 59+875 este prevăzut un nod rutier, respectiv nodul Biharia, cu 5 bretele și 3 pasaje. În apropierea acestui nod rutier se află calea ferată CF 402 Oradea - Satu Mare, pe care o intersectează la km 60+066. Traseul aferent lotului 3 se termină la granița Româno - Ungară, la km 64+450.

Specificații tehnice:

Noduri rutiere: km 59+875 - nodul Biharia

Principalele Poduri și Pasaje:
1. Pasaj pe autostradă peste DN 19 la km 59+614,85 - deschidere: 21 m
2. Pasaj pe bretea peste DN 19 la km 59+615 - în afara autostrăzii - deschidere: 21 m
3. Pasaj pe autostradă km 59+877 - 3 deschideri: 15+21+15 m
4. Pasaj pe autostradă peste CF Ia km 60+067 -3 deschideri: 21+21+21m
5. Pasaj pe drum de exploatare peste autostradă la km 63+-246 - 4 deschideri: 15+21+21+15 m

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția Lotului 3 este ASOCIEREA TRAMECO SA - VAHOSTAV SK AS - DRUMURI BIHOR SA - DRUM ASFALT SRL - EAST WATER DRILLINGS SRL. Valoarea contractului este de 134.221.397,72 LEI fără TVA, echivalentul a 28,5 milioane Euro fără TVA, având un cost/ km de 5,3 milioane euro fără TVA.

Sursa de finanțare: FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 19 luni, din care 4 luni pentru activitatea de proiectare și 15 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de Asocierea declarată câștigătoare este de 10 ani.