Situația drumurilor, ora 22.00

Din cauza condițiilor meteorologice (ninsoare, vânt puternic și vizibilitate redusă) rămân închise următoarele sectoare de drum național:

- DN 22 (Isaccea – Somova) județul Tulcea, între km 141+995 – km 164+635,

- DN 22A (Cătăloi – Hârșova) județele Tulcea și Constanța, între km 0+000 – km 85+925,

- DN 22D (Horia – Ciucurova) județul Tulcea, între km 40+000 – km 52+000,

- DN 22F (Horia – Nalbant) județul Tulcea, între km 0+000 – km 13+900.

Se mențin restricțiile de circulație pentru autovehiculele cu o masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe următoarele sectoare de drum național:

- DN 22 (Smârdan – Ovidiu) județele Tulcea și Constanța, între km 86+356 – km 287+456,

- DN 22D (Ciucurova – intersecția cu DN 22) județul Tulcea, între km 52+862 – km 81+287,

- DN 22D (Măcin – Horia) județul Tulcea, între km 0+000 – km 40+000,

- DN 22E (Garvan – I.C. Brătianu) județul Tulcea, între km 0+000 – km 14+260,

Precizăm că reprezentanții CNAIR SA acționează în permanență în toate zonele afectate, pentru a asigura desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță.

Menționăm că la această oră se circulă în condiții de iarnă pe sectoarele de drumuri naționale și autostrăzile aflate sub incidența Codului portocaliu și facem din nou apel la conducătorii auto, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Reamintim că pe parcursul zilei de astăzi mai multe sectoare de drum național au fost blocate de autotrenuri, neechipate corespunzător și care au derapat. O astfel de situație a fost întâlnită între localitățile Tariverde și Paluzul Mic pe DN 22, unde mai multe autovehicule nu au mai putut să înainteze după ce un autotren scăpat de sub control a blocat ambele benzi de circulație.

Situația a fost remediată după intervenția utilajelor DRDP Constanța care au îndepărtat autotrenul de pe carosabil.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301, de pe pagina de web, în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, de pe pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.