---
---
„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!“
“Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea a 4 pasaje pietonale subterane (D.R.D.P. Timișoara)”
COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul național de redresare si reziliență, au convenit în data de 06.12.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr.43 pentru proiectul „Elaborare Studiu de fezabilitate și Proiect pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire pentru realizarea a 4 pasaje pietonale subterane (D.R.D.P. Timișoara)” în vederea acordării finanțarii prin Planul Național de Redresare și Rezilienta, Pilonul 1 – Tranzitia spre o economie verde, Componenta C 4. Transport sustenabil, Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră/Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.
Obiectivul general ale proiectului: Obiectivul general al PNRR este dezvoltarea României prin realizarea unor proiecte esențiale, care să sprijine reziliența, nivelul de pregătire pentru situații de criză, capacitatea de adaptare și potențialul de creștere, prin reforme majore și investiții cheie cu fonduri din Mecanismul de Redresare și Reziliență.
Obiectivul specific al proiectului: Obiectivul specific al PNRR este și el corelat cu cel al mecanismului, detaliat în Regulament, și anume de a atrage fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană prin NextGenerationEU în vederea atingerii jaloanelor și a țintelor în materie de reforme și investiții.
Descrierea proiectului:
Proiectul are ca obiect creșterea mobilității pe rețeaua de infrastructură rutieră TEN-T, asigurând creșterea gradului de siguranță rutieră în aria de incidență a județelor Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, prin scăderea numărului de accidente rutiere și fluidizarea traficului.
Investiția prevede realizarea urmatoarelor obiective:
Valoarea totală a proiectului conform Contractului de finanțare este de 1.561.978,25 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 0 lei, contribuția națională reprezintă 1.312.586,77 lei iar TVA aferent reprezintă 249.391,48 lei.
Durata proiectului: Executarea prezentului Contract începe de la data semnării acestuia de către toate parțile (06.12.2023) și încetează la momentul implementării, în integralitate și conform obligațiilor asumate, a obiectivelor Proiectului, dar nu mai tarziu de 31.12.2026.
Date de contact:
Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.
Copyright © 2016 - C.N.A.I.R. S.A