---

You are here

Marți, 28.12.2021, CNAIR a avizat documentația multicriterială, etapa a doua, pentru Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț, cu o lungime estimată de 52.12 km.

Anterior, CNAIR a solicitat proiectantului, ASOCIEREA S.C. SEARCH CORPORATION SRL - EGIS ROMANIA SA, revizuirea documentației pentru Analiza Multicriterială de Traseu Etapa a doua, să asigure o distanță de minim 2,6 km între drumul expres și obiectivul SEVESO (amplasat pe platforma industrială Săvinești).

În data de, 03.08.2021, specialiștii CNAIR au prezentat în cadrul unei ședinte organizată la Prefectura Județului Neamț variantele rezultate din AMC etapa 1. A fost discutată problema traseului în zona platformei industriale, în care își desfășoară activitatea o societate care este încadrată ca obiectiv SEVESO și față de care reprezentanții I.S.U. și  C.J. Neamț au recomandat amplasarea variantelor de traseu la un minim de kilometri.

Ulterior, în data de, 14.12.2021, JASPERS, a transmis o serie de recomandări asupra documentului AMC 2 revizuit. Proiectantul a transmis documentul revizuit prin asigurarea acestei distanțe la minim 2,6 km între drumul expres și obiectivul menționat. 

Valoarea inițială a contractului este de 8.923.930,03 lei fără TVA.

Durata contractului este de 18 luni (de la data ordinului de începere).

Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț face parte din proiectele ce beneficiază de finanțare din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetară a UE 2014-2020.

 

CNAIR SA