---

You are here

Luni, 11.07.2022, CNAIR SA a demarat procedurile administrative necesare semnării contractului pentru proiectarea și executia secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești (Cornetu – Tigveni).

Procedura pentru semnarea acestui contract cu câștigătorul desemnat inițial de CNAIR este posibilă după respingerea de către CNSC a unei contestații privind rezultatul procedurii de achiziție publică.

Reamintim că în data de 12.05.2022 CNAIR a desemnat câștigător al acestui contract tot Asocierea WEBUILD SPA – TANCRAD SRL, cu prețul de 5,323 miliarde de lei, fără TVA.

Construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești (37,4 km), va dura 57 de luni și va fi finanțată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Contractul pentru cea mai complexă secțiune a autostrăzii Sibiu-Pitești are o perioadă de proiectare de 12 luni și o perioadă de execuție de 45 de luni.

Principalele lucrări pe această secțiune sunt:

  • 95 de poduri și pasaje
  • Tunel cu două galerii independente, în lungime de 1.7 km/galerie
  • Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
  • Ecoduct în zona localității Călinești

Secțiunea 3 (Cornetu-Tigveni) și secțiunea 2 (Boița-Cornetu), au o lungime totală de 68,73 km și formează tronsonul montan al autostrăzii Sibiu - Pitești care va traversa efectiv Carpații.