---

You are here

Autostrada A1 a fost închisă din cauza poleiului pe un tronson de 12 km (ambele sensuri) de la intrarea pe DN7 (Sibiu-Vâlcea) și până la Km 237 (nod rutier Mohu).

Cu puțin timp în urmă, s-a produs un carambol cu șase mașini. Mai multe sectoare de drumuri naționale și #autostrăzi din centrul țării sunt acoperite de ploaie înghețată!

Utilajele CNAIR de la DRDP Brașov intervin în județele Sibiu și Brașov pentru a combate lunecușul de pe carosabil.

Însă ploaia înghețată este un fenomen foarte greu de combătut pentru că materialele antiderapante sunt imediat acoperite de gheață.

Tocmai din acest motiv vă rugăm să reduceți viteza dacă treceți prin zone cu ploaie iar pe autostrăzi să respectați recomandările afișate pe panourile de avertizare (reducerea vitezei la 60 km/h și păstrarea unei distanțe mai mari față de autovehiculele din față).

Acest sector de autostradă este afectat de ploaia înghețată iar utilajele intervin permanent cu antiderapant.

Accidentul de pe A1 a avut loc din cauza neadaptării vitezei la condițiile de trafic cu toate că pe panourile de afișaj au fost postate avertismente în acest sens.

Facem din nou apel la conducătorii auto să reducă viteza, să păstreze distanța între autovehicule și să respecte avertismentele autorităților.

Acționăm în permanență acolo unde situația o impune. 

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Imagini de la intervențiile Regionalelor CNAIR puteți vedea pe pagina de facebook a companiei: https://www.facebook.com/cnadnr.      

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.