---

You are here

 

Sâmbătă, 30.09.2023, în intervalul orar 11:00 – 12:00, circulația rutieră se va închide pe DN 5 (km 63+012 – km 64+884), Podul Prieteniei, în vederea desfășurării competiției sportive ,,Free Spirit Run Giurgiu – Ruse”.

De asemenea, pe sectorul cuprins între km. 60+800 și km. 62+000 (șos. Prieteniei ), sector aflat în administrarea municipiului Giurgiu, traficul rutier va fi închis pe sensul de mers București - Vama Giurgiu (partea dreaptă a drumului), circulația urmând să se desfășoare în ambele sensuri, pe câte o bandă de circulație, pe banda stângă a drumului pe sensul de mers Vama Giurgiu- București.

Evenimentul sportiv se va desfășura pe traseul: Centrul Orașului Ruse ( Bulgaria) - Podul Prieteniei (DN 5) - Sediul Poliției Locale Giurgiu- Șos. Prieteniei (DN 5) - Sens giratoriu Kaufland – Șos. București (municipiul Giurgiu) - Piața Unirii (municipiul Giurgiu) - Turnul Ceasornicului (municipiul Giurgiu).

Unicitatea acestui eveniment sportiv constă în faptul că startul se află într-o țară, iar linia de sosire într-o altă țară. Astfel, pe principiul rotației, startul și finishul se schimbă în fiecare an. În 2023 startul pentru traseul de 15 km va fi în centrul orașului Ruse din Bulgaria , iar linia de sosire în Giurgiu, România.

De asemenea, traseul se află pe un teren preponderent plat și străbate toate atracțiile principale ale celor 2 orașe de la Dunăre.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale.