---

You are here

 

 

București,18.12.2023

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

“Pasaj rutier peste CF, drum de legatura si amenajare acces din/in DN1, comuna Branesti, judetul Ilfov”

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul national de redresare si rezilienta in parteneriat cu UAT comuna Branesti, judetul Ilfov, au convenit în data de 14.12.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr.46 pentru proiectul “Pasaj rutier peste CF, drum de legatura si amenajare acces din/in DN1, comuna Branesti, judetul Ilfov” in vederea acordarii finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului este: de fluidizare a traficului rutier prin eliminarea stationarii la bariera CF si de asigurare a legaturii intre DN3 si Autostrada A2. Pasajul rutier peste linia CF si drumul de legatura sunt amplasate pe strada Industriilor III, in intravilanul localitatii Branesti si fac legatura intre DN 3 si strada Garii.

Obiectivele specifice ale proiectului constau in executia urmatoarelor lucrari:

- Pasaj superior cu suprastructura mixta otel- beton si terasamente din pamant armat si rampe de acces;

- Drum de legatura intre DN3 si pasaj peste linia CF, Bretele pasaj;

- Amenajare intersectie cu DN3 (sens giratoriu).

Valoarea totală a  Contractului de Finantare este de: 81.215.865,75 Lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 22.866.977,41 Lei, contributia publica nationala 45.481.742,81 Lei iar TVA reprezinta 12.867.145,45 lei .

Durata Contractului de finantare: incepe de la data semnarii acestuia de catre toate partile si inceteaza nu mai tarziu de data de 31.12.2026.

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.