---

You are here

 

 

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar și Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, în calitate de coordonator de reforme și/sau investiții pentru Planul național de redresare și reziliență, au încheiat în data de 06.12.2023, Contractul de Finanțare nr. 6 pentru proiectul Creșterea gradului de siguranță rutieră pe rețeaua de drumuri naționale, prin dirijarea traficului în soluție giratorie”, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 4-Transport sustenabil.

Obiectivul general ale proiectului.

 Proiectul își propune să asigure o creștere a siguranței rutiere pe rețeaua de infrastructură rutieră existentă, prin reducerea numărului de accidente soldate cu persoane rănite sau decedate, îmbunătățirea condițiilor de călătorie și siguranța traficului.

 

Obiectivele specifice ale proiectului:

Proiectul constă în achiziția a 64 bucăți de insule centrale modulare prefabricate  pentru realizarea sensurilor giratorii și elemente prefabricate adiacente inelului central, care se vor realiza în două etape, după cum urmează:

  • Etapa 1, în cadrul căreia se va semna Contractul subsecvent nr. 1 cu 40 de girații;
  • Etapa 2, în cadrul căreia se va semna Contractul subsecvent nr. 2 cu 24 de girații;

 

Valoarea totală a  proiectului este de 45.610.195,34 lei (cu TVA), din care sprijin din partea Uniunii Europene împrumut este de 13.373.183,33 lei, contribuția publică națională (sau echivalent) este de 24.954.711,91 lei, iar valoarea TVA este de 7.282.300,10 lei.

Durata proiectului:

Executarea prezentului Contract începe de la data semnării acestuia de către toate părțile și încetează la momentul implementării, în integralitate și conform oblogațiilor asumate, a obiectivelor Proiectului, dar nu mai târziu de data de 31.12.2026.

„Finanțat de Uniunea Europeană NextGenerationEU”

“Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României“

 

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.