---

You are here

Comunicat de presa 06.01.2017

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, astăzi, 06.01.2017, la ora 14:00 a avut loc o video – conferință susținută de către secretarul de stat Marcel Boloș, conducerea Companiei, reprezentanții Poliției Române și responsabilii cu deszăpezirea din teritoriu, în care s-a discutat organizarea și stadiul activității de deszăpezire pe fiecare DRDP în parte, pe întreaga perioadă a desfășurării codurilor Roșu, Portocaliu și Galben.

În urma acestei analize, s-a stabilit încă o dată că prioritatea numărul unu sunt oamenii rămași înzăpeziți și care au nevoie de ajutor pentru a fi transportați din zonele de drum afectate sever de vremea nefavorabilă.

Este foarte important ca oamenii înzăpeziți să fie transportați în locuri sigure și în condiții de siguranță.

 

Am avut câteva cazuri de înzăpezire, mai ales pe A2, pentru care am mobilizat resurse umane și materiale, astfel încât să aducem oamenii în siguranță, în cel mai apropiat loc fără probleme. Până ieșim de sub codurile meteo severe, insistăm, facem apel, la înțelegerea tuturor participanților la trafic de a respecta restricțiile și interdicțiile stabilite împreuna cu Poliția. Pentru cei care sunt acum izolați, înzăpeziți, depunem toate eforturile, împreună cu toți factorii implicați (ISU, Poliția Română) să-i recuperăm și să ne asigurăm că se află în siguranță deplină. “, a declarat Catalin Homor, directorul general CNAIR.

 

De asemenea, menționăm că la această oră, în zonele afectate de codurile meteorologice, încă mai sunt drumuri cu vizibilitate 0, în special pe raza DRDP Iași și DRDP Constanța.

 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.