---

You are here

Comunicat de presa 10.01.2017

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, astăzi 10.01.2017, a avut loc o videoconferință susţinută de conducerea Companiei, reprezentanții Poliției Române și responsabilii cu deszăpezirea din teritoriu, în care s-a discutat organizarea activității de deszăpezire pe fiecare DRDP în parte, pe întreaga perioadă a desfășurării codurilor Portocaliu și Galben emise de ANM pentru perioada 10.01.2017, ora 21:00 - 11.01.2017, ora 21:00.

Conducerea companiei împreună cu reprezentanţii Poliţiei Rutiere au reiterat modul de operare. În funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, poate fi instituită închiderea unui sector de drum/autostradă de comun acord, urmărind în permanenţă activitatea de deszăpezire.

Odată închis sectorul de drum/autostradă, se va acţiona în consecinţă în vederea deblocării părţii carosabile. Menţionăm că pe parcursul Codului Portocaliu şi Galben care se vor manifesta prin ninsori abundente şi viscol puternic, intervențiile utilajelor de deszăpezire pot fi îngreunate.

Atragem atenţia că există riscul apariţiei fenomenului de polei, vizate fiind judeţele aflate sub incidenţa Codurilor, în mod special judeţele Tulcea şi Constanţa.

De asemenea, precizăm că activitatea de deszăpezire este în plină desfășurare. Se lucrează la capacitate maximă pentru asigurarea unor condiţii de siguranţă pe reţeaua de drumuri naţioanle şi autostrăzi. Subliniem că, în continuare, vremea rea, viscolul, în special, îngreunează activitatea de deszăpezire. În aceste condiții, sub cod galben/portocaliu este foarte greu să se mențină în condiții optime de trafic drumurile afectate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro - DISPECERAT - Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.