---

You are here

Constructorii de pe A3, Centura București, varianta ocolitoare Mihăilești, podul de la Alexandria și DN5 au fost chemati astăzi la Ministerul Transporturilor pentru a da explicații privind stadiul lucrărilor.

Întâlnirea a fost convocată după ce vineri, 5 mai 2017, Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc și directorul general al CNAIR SA, Ștefan Ioniță, au desfășurat controale inopinate pe aceste șantiere, unde au constatat mai multe probleme.

La discuții, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor și le-a solicitat în mod direct să-și respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. El a adaugat că pentru rezolvarea acestor probleme, constructorii trebuie să țină legătura cu reprezentanții CNAIR.

“Vă rog să luați foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest.  Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceți treaba. Dacă vă blocați undeva vă rog să comunicați CNAIR, pentru rezolvarea situațiilor apărute. Eu am cerut și colegilor de CNAIR să fie eficienți. Aveți termene, vă rog făceți-vă treaba la timp. Eu persoanl voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar”, a declarat Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.  

La rândul său directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, a cerut “ca acolo unde există front de lucru să se opereze la capacitate maximă. Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni și nu în șase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate și rezolvate. Astfel, cine gresește, trebuie să și remedieze”, a atras atenția  Ștefan Ioniță, directorul general al CNAIR SA.