---

You are here

Pentru o corectă informare a opiniei publice, reamintim că procedura pentru completarea studiului de fezabilitate necesar construirii sectorului de autostradă Târgu Mureș – Târgu Neamț (A8) este în derulare (poate fi consultată pe platforma electronică destinată achizițiilor publice – SICAP).

Reiterăm că proiectul menționat ARE FINANȚARE ASIGURATĂ în bugetul aferent anului 2019.

De asemenea, CNAIR urmează să lanseze în această lună licitația publică pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proectului tehnic necesare construcției drumului de mare viteză Pașcani – Siret (Coridorul 9 Pan- European).

Reamintim că încă de anul trecut CNAIR a semnat cele patru contracte pentru elaborarea studiilor de fezabilitate și a priectelor tehnice necesare construcției drumului de mare viteză Ploiești – Pașcani.

În plus, anul acesta urmează să înceapă lucrările la Varianta de Ocolire Bacău și nu în ultimul rând sunt avansate procedurile pentru realizarea Podului de la Ungheni, proiect transfrontalier ce va face legătura între România și Republica Moldova.

Facem apel la cei care vehiculează informații în spațiul public să se documenteze temeinic în prealabil pentru a nu induce în eroare opinia publică.