---

You are here

Precizări CNAIR

Pentru corecta informare a cetățenilor, CNAIR S.A. face următoarele precizări cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitoare la activitatea de pe șantierul lotului 2 al Centurii București Sud:

  • Antreprenorul acestui Proiect a primit Ordinul de Începere în data de 18.08.2020. Începând cu această dată, până în prezent, pentru sectorul de 1,7 km, pentru care a fost emisă Autorizația de Construire, a efectuat următoarele lucrări: a finalizat de decopertat pământul vegetal, rețeaua de drumuri tehnologice și de acces fiind operatională 100%, cercetarea arheologică preventivă este în desfășurare, a fost finalizat tronsonul de stabilizare a solului, 7% din volumul de excavații a fost deja realizat, o rețea electrică a fost deja relocată, iar pentru celelalte se efectuează lucrări pregătitoare.
  • S-a finalizat platforma pentru piloți forați, iar instalația și echipamentele auxiliare (gospodărie polimer, poligon sudură, sudare carcase armătură) sunt mobilizate și operaționale pe șantier.
  • La fața locului sunt mobilizate echipamente și personal specific lucrărilor respective (utilaje terasiere – excavatoare, autogredere, cilindrii compactori și buldozere, instalație de foraj, autobasculante).
  • Prin intermediul Inginerului și a echipelor Unității de Implementare a Proiectului, Antreprenorul este verificat și monitorizat zilnic în timpul programului său de lucru declarat.

Pentru susținerea celor expuse mai sus, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. va posta cu regularitate imagini filmate în șantier, pentru a asigura accesul nelimitat al publicului la progresul execuției lucrărilor pe Autostrada de Centură a Muncipiului București.

CNAIR S.A. consideră că informarea permanentă a opiniei publice privind realizarea proiectelor este modalitatea de a asigura transparența activității companiei. De asemenea, considerăm necesară colaborarea cu autoritățile locale și reprezentanții acestora, în vederea implementării proiectelor de interes comun.

În acest sens, prioritară este informarea onestă, atât între instituții, cât mai ales față de cetățenii în slujba cărora ne aflăm cu toții.

Astfel, pentru o corectă informare, menționăm că imaginile vehiculate în spațiul public prezintă o zonă aflată în afara limitelor șantierului, pe drumul de acces spre organizarea de șantier, amplasamentul lucrării aflându-se la peste 100 de metri în spatele acesteia.

Pentru susținerea celor prezentate, punem la dispoziție, pe pagina oficială de facebook a Companiei, imagini filmate pe șantierul lotului 2 al Centurii București Sud.