---

You are here

Vineri, 12 februarie 2021, CNAIR a semnat cu SC MARISTAR COM SRL contractul pentru Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Valoarea contractului este de 66,847,689.39 Lei fără TVA, obiectivul fiind finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție.

În cadrul contractului de reabilitare  a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări după cum urmeaza: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale  la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, etc.

Precizăm că pe perioada sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură. fără a se institui restricții de circulație.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, de asemenea unind Drobogea de Muntenia prin Autostrada A2.

CNAIR S.A.