---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Comunicat de presa 08.01.2017

 

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că, astăzi, 08.01.2017, la ora 10:00 a avut loc o video – conferință cu cei responsabilii cu deszăpezirea din teritoriu, în care s-a analizat activitatea de deszăpezire pe fiecare DRDP în parte.

 

În prezent, condițiile meteorologice precare fac ca intervențiile utilajelor de deszăpezire să fie îngreunate, codul galben care continuă codului roșu de zilele trecute, anunțând noi precipitații și fenomene de viscol. ANM anunță că pe parcursul zilei, în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, ninge în continuare şi se depune strat nou de zăpadă.

 

Activitatea de deszăpezire este în plină desfășurare, s-a acționat inclusiv pe perioada nopții, în toate zonele afectate de viscol. Se lucrează la capacitate maximă pentru readucerea drumurilor în circulație în condiții de siguranță, în condiții de iarna severă. Subliniem că, în continuare, vremea rea, viscolul, în special, îngreunează activitatea de deszăpezire. În aceste condiții, subliniem că, sub cod galben este foarte greu să se mențină în condiții optime de trafic drumurile afectate.

 

Menționăm că pe perioada codului roșu au fost închise 46 de drumuri naționale. În prezent, pe aceleași zone este în vigoare codul galben și sunt închise un număr de 12 drumuri naționale și 2 sectoare de autostradă.

 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei