---

Eşti aici

An curent

Arhiva

PLĂTIŢI TARIFUL DE TRECERE

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere dorește să reamintească utilizatorilor că pentru circulația pe podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă, situate pe autostrada A2 București - Constanța, TARIFUL DE TRECERE TREBUIE PLĂTIT.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere roagă utilizatorii să achite tariful de trecere și să evite încasarea amenzii contravenționale.

Tariful de trecere poate fi achitat:

  • pe site-ul CNAIR www.erovinieta.ro dedicat unor astfel de plăți (inclusiv pentru rovinietă);
  • la distribuitorii autorizați (lista completă se poate vedea pe site-ul CNAIR la adresa www.cnadnr.ro, secțiunea produse/servicii-peaj-puncte de distributie sau accesând direct imaginea
  • prin portale ale distribuitorilor autorizati;
  • direct la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash” (există o singură astfel de bandă pe sens de trecere).

Tariful de trecere este valabil 12 luni de la data plății.

Utilizatorii care achită tariful de trecere prin SMS sunt sfătuiți să aibă o atenție sporită la datele pe care le introduc, în special la corectitudinea numărului de înmatriculare. Reamintim că plata prin SMS se realizează prin patru mesaje alternative, câte două transmise și două primite, ultimul mesaj (al patrulea) primit conținând confirmarea plății și seria peajului pentru tariful achitat.

Tariful trebuie achitat anticipat (pe site-ul www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizați), situație în care trecerea prin stația de taxare se va realiza pe benzile marcate cu semnul

În cazul în care se omite plata anticipată și s-a efectuat trecerea pe benzile marcate cu semnul , tariful poate fi achitat ulterior, până la ora 23.59 a zilei următoare trecerii.

Plata retroactivă a tarifului de trecere nu se poate realiza la punctul de plată amplasat pe banda marginală de trecere identificată prin înscrisul „cash”.

Controlul achitării tarifului de trecere se realizează prin camere video de monitorizare a traficului amplasate în dreptul stației de taxare Fetești.

Stația de taxare Fetești este semnalizată și este identificată prin benzile de trecere special amenajate cu semnalizare rutieră specială.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere reamintește că a pus în funcțiune portalul web www.erovinieta.ro prin intermediul căruia se pot achita online tariful de utilizare (rovinieta) și tariful de trecere (peajul) peste podurile dunărene de la Fetești - Cernavodă, se pot verifica plățile efectuate și perioadele de valabilitate, precum și trecerile prin stația de taxare Fetești (pe benzile marcate „e-tarif”).

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Poliția Rutieră recomandă conducătorilor auto ca achitarea tarifului prin SMS să nu se realizeze în timp ce conduc vehiculul, existând riscul major de producere a unor evenimente rutiere nedorite, cu posibile consecințe dezastruoase, până la pierderea de vieți omenești. Pentru evitarea unor astfel de accidente, utilizatorii sunt sfătuiți să oprească în locurile special amenajate amplasate de-a lungul autostrăzii A2.

Vă reamintim că legislația permite plata peajului, inclusiv după tranzitarea podurilor de la Fetești și Cernavodă, până la ora 23.59 a zilei următoare efectuării trecerii.

Recomandăm, totusi, să nu fie practicată plata retroactivă, existând numeroase situații în care utilizatorul uită să facă plata, caz în care se va aplica amenda contravențională prevăzută de lege, în cuantum de 10 ori valoarea tarifului și cu posibilitatea achitării a jumătate din minim, respectiv de cinci ori valoarea tarifului, în termen de 48 de ore de la primirea sancțiunii.