---

Eşti aici

An curent

Arhiva

Secretarul de Stat în Ministerul Transporturilor, Mircea Biban și Directorul General al CNAIR S.A., Ștefan Ioniță, au efectuat astăzi o vizită inopinată pe șantierul Variantei Ocolitoare a localității Mihăilești, județul Giurgiu.

Cu această ocazie s-a constatat din nou o slabă mobilizare a Constructorului în șantier, ceea ce a facut ca la ora actuală progresul fizic al lucrărilor să ajungă la doar 20%. A fost  remarcată însă o creștere semnificativă față de începutul anului, când progresul fizic al lucrărilor era de 4%. 

Reprezentanții Ministerului Transporturilor și cei ai CNAIR S.A i-au cerut  Antreprenorului  să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor și i-au transmis că sunt programate vizite săptămânale în acest șantier, pentru monitorizarea progresului fizic real al lucrărilor.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Mircea Biban le-a atras atenția constructorilor că trebuie să fie conștienți de obligațiile contractuale pe care le au, având în vedere inclusiv faptul că plațile către aceștia sunt achitate la zi, de către CNAIR.

Contractul pentru construcția Variantei ocolitoare a localității Mihăilești, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A și Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcții SRL.

Construcția acestui proiect, cofinanțat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016 și ar fi trebuit să fie încheiată în vara acestui an, dar în condițiile actuale se estimează finalizarea lucrărilor în primul semestru al anului viitor.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum național configurat la 4 benzi, include construcția a  două intersecții tip T și a unui sens giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 și DJ 412A.