---

Eşti aici

An curent

Arhiva

 

 

 

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul National de Redresare si Rezilienta, au convenit în data de 16.01.2024, încheierea Contractului de Finanțare nr. 48 pentru proiectul „Pasaj pentru Centrul de Transport Intermodal – Municipiul Oradea, judetul Bihor”  în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta,Componenta  4. Transport sustenabil; Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta eliminarea punctelor negre/ hotspoturilor în materie de siguranță rutieră și reprezinta una din masurile de eliminare a celor 129 de puncte negre /hotspoturi în materie de siguranta rutiera, respectiv realizarea de pasaje pentru siguranța rutiera si anume:

  • Calatorii fiabile și neîntrerupte pe distante lungi precum si pe relatii de naveta, prin menținerea timpului de calatorie, fără a fi afectat de evenimente rutiere;
  • Imbunatatirea conditiilor de siguranta a traficului rutier si reducerea costurilor de operare a vehiculelor;
  • Obtinerea rezultatelor operationale asteptate cu costuri de capital minime si cu costuri de intretinere si operare justificate.

Valoarea totală a  proiectului este de 46,754,917.59 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 12,170,684.78 lei, cofinantarea nationala reprezinta 27,119,248.15 lei, iar TVA aferent reprezinta 7,464,984.66 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului incepe de la data semnarii acestuia, respectiv din 16.01.2024 pana la 31.12.2026, aceasta cuprinzand, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.