Comunicat de presa 25.08.2016

Echipament 1 - executie foraj Fd 116 Echipament 1 executie foraj Fg 40 km 6+800Realizare penetrari foraj Fg 75 km 111+500

Stadiul forajelor pentru autostrada Sibiu – Pitești

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale anunță că studiile geotehnice necesare autostrăzii Sibiu - Pitești sunt în plină desfăşurare.  În perioada 24.08.2016 - 25.08.2016, reprezentanții CNADNR au efectuat o vizită în teren pentru verificarea mobilizarii prestatorului cu privire la ritmul lucrărilor de forare.

Astfel, s-a constatat la fața locului că instalațiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pământuri, descrierea litologică a acestora, etichetarea, împachetarea și transportul lor de pe amplasamentele forajelor către laboratoarele de analiză se fac respectându-se prevederile standardelor și a normativelor în vigoare.

Secțiunea 1 Sibiu – Boița:

Investigațiile geotehnice în teren sunt realizate în proporție de aproximativ 75 %.

Secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești

Investigațiile geotehnice în teren sunt realizate în proporție de aproximativ 80%.

Secțiunea 4 Valeni – Curte de Argeș

Investigațiile geotehnice în teren sunt realizate în proporție de aproximativ 35 %.

Precizăm că Studiul Geotehnic Preliminar pentru Sectiunea 1 si Sectiunea 5 a fost predat in data de 12.08.2016, acesta fiind, la momentual actual, în analiza CNADNR.