---

Eşti aici

An curent

Arhiva

CNAIR informează conducătorii auto că, începând de vineri, 23.02.2024, a reconfigurat circulația în Agenția de Control și Încasare din cadrul PTF Giurgiu prin implementarea unui sistem de preselecție (Sistem multiplatformă securizat de senzori IoT pentru infrastructuri critice și comunicații multicale – SMSIOT) în vedere fluidizării traficului pentru autovehiculele de transport marfă.

Astfel, toate automarfarele trec prin acest sistem, iar cele care nu prezintă risc de depășiri de mase și dimensiuni sunt dirijate pe o bandă rapidă, fără a mai fi cântărite. De asemenea, vehiculele care prezintă risc de depășire a maselor maxim admise vor fi dirijate pe cele două benzi destinate cu sisteme de cântărire.

Pe benzile inscripționate EU vor putea circula numai automarfarele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe benzile inscripționate ALL TRUCKS vor putea circula, atât autocamioane înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state UE, dacă benzile inscripționate EU sunt suprasolicitate sau banda ALL TRUCKS este liberă.