Comunicat de presa

În conformitate cu decizia Directorului General, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă efectuarea unui control pe reţeaua de drumuri naționale din România, privind amplasarea și funcționarea obiectivelor de-a lungul drumului.

Pe lângă controalele de rutină curente, vor fi efectuate și controale încrucișate între DRDP 1-7, pe întreaga rețea de de drumuri naționale și autostrăzi.

"Am dispus mai întâi o inventariere a obiectivelor situate în zona drumurilor noastre (50 m pentru autostrăzi de la marginea exterioară a zonei drumului și 22 m pentru drumurile naționale) pentru a afla exact cine funcționează cu sau fără autorizație de amplasare de la administratorul drumului. În paralele vom face și un control încrucișat între DRDP-uri, unul amplu. De anul trecut, conform Legii nr. 198/2015, Compania și-a putut actualizat procedurile, privind constatarea și sancționarea contravențiilor. De anul acesta, controalele și monitorizările vor fi elemente de bază ale managementului meu. Această opțiune este determinată de necesitatea mea de a cunoaște situația din fiecare domeniu de activitatea a Companiei. Acest prim demers va fi de durată ca sa avem o radiografie cât mai aproape de adevăr a ceea ce se întâmpla. De asemenea cred că pe viitor acest tip de control să fie permanentizat astfel încât să creștem veniturile Companiei" a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR SA.

CNADNR SA