---

Eşti aici

An curent

Arhiva

În perioada 08.04.2018, ora 20:00 – 10.04.2018, ora 08:00, se vor efectua activităţi tehnice de întreţinere/mentenanţă a programului model „Taxe de drum şi regim de autorizare” din cadrul Sistemului Informaţional Integrat Vamal bulgar.

Astfel, toate punctele de control trecere frontieră bulgare (cele aflate la frontierele interne şi cele aflate la frontierele externe bulgare), atât pe sensul de intrare în, cât şi pe sensul de ieşire din Bulgaria, vor funcţiona în regim de avarie.

Precizăm că partea bulgară a menţionat că vor fi luate toate măsurile în aşa fel încât să nu existe probleme la niciun punct de trecere a frontierei bulgare, care se află la frontiera externă sau internă a bulgariei, îndeosebi la Punctul de Control a Trecerei de Frontieră Giurgiu-Ruse, în data de 05.04.2018 şi respectiv 09.04.2018.

Vă comunicăm următoarele recomandări pentru cetăţenii români, care vor trece cu autoturisme, în calitate de turişti, prin punctele de frontieră bulgare în perioada menţionată mai sus:

- la intrarea în Bulgaria să achiziţioneze cu stricteţe vigneta pentru 7 zile;

- la revenirea în ţară, prin Punctul de Control a Trecerei de Frontieră Ruse, să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod – 2 euro.