București, 18.05.2023

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

“MODERNIZAREA INSTALATIILOR DE CANTARIRE (22 BUC) SITUATE IN PUNCTELE DE FRONTIERA, INCLUSIV AUTOMATIZAREA ACESTORA”

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCURII, în calitate de coordonator de reforme si/sau investitii pentru Planul national de redresare si rezilienta, au convenit în data de 16.05.2023, încheierea Contractului de Finanțare nr.28 pentru proiectul „MODERNIZAREA INSTALATIILOR DE CANTARIRE (22 BUC) SITUATE IN PUNCTELE DE FRONTIERA, INCLUSIV AUTOMATIZAREA ACESTORA” în vederea acordării finanțarii prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Reforma R1 - Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investitia I3 - Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

Obiectivul general al proiectului : Proiectul isi propune sa imbunatateasca caracteristicile tehnice ale instalatiilor de cantarire existente in vederea determinarii cat mai exacte a maselor vehiculelor de transport marfa, sa micsoreze timpii de cantarire la tranzitarea punctelor de trecere a frontierei de stat si sa  transmita rezultatele cantarite in aplicatia informatica e-Tarifare2 , astfel limitandu-se interventia factorului uman la inregistrarea rezultatelor cantaririi in e-tarifare .

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:  Cele 22 instalatii de cantarire care urmeaza a fi modernizate la punctele de trecere ale frontierei sunt amplasate dupa cum urmeaza : Giurgiu -4 buc, Portile de Fier 1 – 2 buc, Moravita – 1 buc , Nadlac -2 buc, Varsand – 2 buc, Bors – 1 buc, Petea – 2 buc, Halmeu – 1 buc, Sculeni – 2 buc, Albita – 2 buc , Galati – 2 buc si Negru Voda – 1 buc.

Valoarea totală a  proiectului este de 3.267.145,04 lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de  2.656.206,00 lei, contributia publica nationala 89.294,02 lei, iar TVA aferent reprezinta 521.645,02 lei.

Durata proiectului: Perioada de implementare a proiectului este de la data semnarii Contractului de Finantare, dar nu mai tarziu de data de 31.12.2026.

Date de contact:

Cristian PISTOL, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.